Συντήρηση Φωτοβολταικών Συστημάτων

Solar plant worker inspecting photovoltaic panels for damage

Γιατί συντήρηση φωτοβολταικών συστημάτων ?

Η ΒΑΡΝΑΣ Ε.Τ.Ε με εμπειρία στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας απο το 2012, αναλαμβάνει συντηρήσεις φωτοβολταικών συστημάτων και service με το εξειδικευμένο συνεργείο και τους μηχανικούς της. 

Για τη μέγιστη απόδοση της φωτοβολταικής εγκατάστασης, δεν αρκεί μόνο η σωστή αρχική εγκατάσταση, αλλά και η συντήρηση, ο έλεγχος, και ο καθαρισμός του φωτοβολταικού συστήματος. Στην ΒΑΡΝΑΣ Ε.Τ.Ε. παρέχουμε υπηρεσίες τακτικού ελέγχου και τεχνικής υποστήριξης φωτοβολταικών εγκαταστάσεων, online παρακολούθηση απόδοσης του φωτοβολταικού, καθώς και καθαρισμός των φωτοβολταικών πανέλων με επαγγελματικό εξοπλισμό πλυσίματος.

Τι περιλαμβάνει η συντήρηση φωτοβολταικών συστημάτων?
Προτείνετε η εκτέλεση συντήρησης κάθε εξάμηνο ή τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Η συντήρηση του συστήματος περιλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο της εγκατάστασης και καθαρισμό αυτής όπως:

1) Έλεγχος και καθαρισμός των φωτοβολταικών πάνελ για τη λειτουργία και αποδοτικότητα τους με επαγγελματικό εξοπλισμό πλυσίματος
2) Έλεγχος βάσεων στήριξης, πινάκων, inverter, καλωδιώσεων, επαφών, γειώσεων, μονώσεων, αντικεραυνικών
3) Μέτρηση αντιστάσεων, ρευμάτων, τάσεις, διαρροές
4) Παράδοση γραπτού report, έντυπο ελέγχου και συντήρησης, στον ιδιοκτήτη του φωτοβολταϊκού συστήματος.
5) Τήρηση βιβλίου ιστορικού συντήρησης και επεμβάσεων για κάθε πάρκο
Επικοινωνηστε μαζι μας
Online Παρακολούθηση Φωτοβολταικών σταθμών
Η ΒΑΡΝΑΣ Ε.Τ.Ε. διαθέτει ένα πορτφόλιο online παρακολούθησης φωτοβολταικών σταθμών άνω των 6 MW για φωτοβολταικούς σταθμούς με εύρος απο 10 kW εώς και 1 MW.

Στην ΒΑΡΝΑΣ Ε.Τ.Ε. προσφέρουμε εκπαίδευση στους ιδιοκτήτες του φωτοβολταικού σταθμού πάνω στην παρακολούθηση του σταθμού τους μέσω εφαρμογών των επιλεγμένων απο την εταιρεία για την ποιότητα τους inverter.

Μέσω των portal του καθε inverter που εγκαθίσταται, η ΒΑΡΝΑΣ Ε.Τ.Ε. παρακολουθεί τη συλλογή των δεδομένων απο τα inverter (παραγωγή, συμβάντα κτλ) και εγγυάται την μέγιστη απόδοση του φωτοβολταικού. Σε περίπτωση προβλήματος παραγωγής έχουμε άμεση ενημέρωση με email και μήνυμα στο κινητό μας ώστε να προλάβουμε την απώλεια ενέργειας το συντομότερο δυνατό.
Επικοινωνηστε Μαζι μας
Επαγγελματικός Εξοπλισμός Πλύσης φωτοβολταικών πανέλων
Η ΒΑΡΝΑΣ Ε.Τ.Ε. διαθέτει επαγγελματικό εξοπλισμό πλυσίματος φωτοβολταικών πανέλων που μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε είδος εγκατάστασης (Στέγη και επι εδάφους).

Η ΒΑΡΝΑΣ Ε.Τ.Ε. προτείνει τη πλύση των φωτοβολταικών πανέλων σας ως έχει:

- Μία φορά το εξάμηνο εφόσον το φωτοβολταικό πάρκο βρίσκεται μακρυά απο γεωργικές, κτηνοτροφικές η βιομηχανικές εγκαταστάσεις και απο δρόμους με μεγάλη κυκλοφορία
- Εώς και τέσσερις φορές το χρόνο εφόσον το φωτοβολταικό βρίσκεται σε περιοχή που παράγονται ρύποι και σκόνη.
Previous
Next

Οικιακά φωτοβολταικά στέγης

Πολυετης εμπειρία κατασκευής οικιακών φωτοβολταικών στέγης με σύστημα συμψηφισμου (net metering) η πώλησης.

Φωτοβολταικά συστήματα για επιχειρήσεις

Πολυετης εμπειρία κατασκευής βιομηχανικων φωτοβολταικών στέγης με σύστημα συμψηφισμου (net metering) η πώλησης.

Φωτοβολταικά πάρκα επί εδάφους

Πολυετης εμπειρία κατασκευής φωτοβολταικών παρκων επι εδαφους.