Φωτοβολταικά Πάρκα

Γιατί Φωτοβολταικό Πάρκο?

Η κατασκευή ενός φωτοβολταικού πάρκου είναι μία κερδοφόρα επιχειρηματική επένδυση. Το πάρκο παράγει ηλεκτρική ενέργεια και την πουλάει στο δημόσιο ηλεκτρικό δίκτυο για μια συμφωνημένη τιμή για τα επόμενα 25 χρόνια απο την καθορισμένη ημερομηνία ενεργοποίησης. Με τις σημερινές τιμές, η απόσβεση ενός φωτοβολταικού πάρκου υπολογίζεται σε λιγότερο απο 10 χρόνια ενώ η εγγυημένη απόδοση των πανέλων ισχύει για 25 χρόνια. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως απο τα 10 χρόνια και μετά, το φωτοβολταικό πάρκο θα παράγει καθαρό κέρδος για τον ιδιοκτήτη του. 

Είναι κατάλληλος ο χώρος μου?

Ένας χώρος κρίνεται συνήθως κατάλληλος για φωτοβολταική εγκατάσταση αν αν τηρεί τα παρακάτω κριτήρια:

  • Πρόσβαση στο δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ: Γεωτεμάχιο με χαμηλό κόστος στους Όρους Σύνδεσης, χωρίς αρχαιολογικά και ιδανικά κοντά σε υποσταθμό
  •  Υπέδαφος: Γεωτεμάχιο με υψηλή παραγωγικότητα και κατάλληλο για τη διαδικασία της πασσαλόμπηξης.
  • Περιβαλλοντικές Συνθήκες: Η περιοχή πρέπει να ευνοεί την επένδυση του φωτοβολταικού πάρκου. Βασική προύπόθεση είναι να υπάρχει άπλετος ήλιος με μηδαμινές σκιάσεις, μακρυά απο ρύπους και παραγωγή σκόνης.
  • Προσβασιμότητα: Κατά τη κατασκευή του έργου θα πρέπει η μεταφορά των υλικών να είναι εύκολη, καθώς επίσης και η πρόσβαση στο πάρκο αφού κατασκευαστεί.

Κόστος επένδυσης και απόσβεση

Το κόστος επένδυσης για πάρκα απο 100kW – 500kW κυμαίνεται μεταξύ 60.000 – 320.000 ευρώ. Τα τελευταία χρόνια, η τιμή κατασκευής των φωτοβολταικών πάρκων έχει μειωθεί, ενώ οι νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στα πανέλα, inverters κτλ, όλο και αυξάνουν την απόδοση τους που μειώνουν σημαντικά τις απώλειες του συστήματος και άρα μεγιστοποιούν το κέρδος του ιδιοκτήτη. 

Η σωστή επιλογή των κατάλληλων υλικών και συστημάτων, σε συνδυασμό με έναν οικονομικό και αποδοτικό ηλεκτρο-μηχανολογικό σχεδιασμό του πάρκου, μειώνει κατά πολύ το κόστος μιας φωτοβολταικής εγκατάστασης. Για αυτό το λόγο, είναι ιδιαίτερης σημασίας, η σωστή επιλογή εταιρείας για την εγκατάσταση του φωτοβολταικού σταθμού, που μπορεί να κάνει τη διαφορά στο χρόνο απόσβεσης του φωτοβολταικού σας.

Με τα σημερινά δεδομένα, η απόσβεση ενός φωτοβολταικού πάρκου, υπολογίζεται στα 7-8 χρόνια.

Χρηματοδοτήσεις

Πλέον οι περισσότερες τράπεζες, υποστηρίζουν την επένδυση ενός φωτοβολταικού πάρκου, με χρηματοδοτήσεις που αγγίζουν το 80%. Ενδεικτικά τράπεζες που προσφέρουν χρηματοδοτήσεις είναι:

  • Τράπεζα Πειραιώς
  • Εθνική Τράπεζα
  • Alpha Bank
  • Eurobank
  • Attica Bank
  • κτλ

Οικιακά φωτοβολταικά στέγης

Πολυετης εμπειρία κατασκευής οικιακών φωτοβολταικών στέγης με σύστημα συμψηφισμου (net metering) η πώλησης.

Φωτοβολταικά συστήματα για επιχειρήσεις

Πολυετης εμπειρία κατασκευής βιομηχανικων φωτοβολταικών στέγης με σύστημα συμψηφισμου (net metering) η πώλησης.

Φωτοβολταικά πάρκα επί εδάφους

Πολυετης εμπειρία κατασκευής φωτοβολταικών παρκων επι εδαφους.

Έργα

Εμπιστευτείτε μας για την καλύτερη δυνατή εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων στο χώρο σας με την υπογραφή και την αξιοπιστία της εταιρίας μας.